Schab duszony z marchewką i cebulą

4.5 (181 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 4 osób

Ten schab w smaku przypomina rybę po grecku;). Danie tanie i szybkie do zrobienia, bo po wstępnym przygotowaniu mięsa i warzyw robi się praktycznie sam.

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 400 g schabu
    4 marchewki
    3 cebule
    3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    2 łyżeczki papryki słodkiej
    1 łyżeczka papryki ostrej
    1 łyżeczka majeranku
    sól, pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab duszony z marchewką i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy w plastry, posypujemy solą i pieprzem. Marchew kroimy na wstążki przy pomocy obieraczki lub ścieramy na dużych oczkach tarki. Cebulę kroimy w kostkę.
  • 2. Na rozgrzanym oleju, na dużym gazie podsmażamy schab z dwóch stron, do mocnego zarumienienia. Dodajemy warzywa, podsmażamy chwilę, dodajemy 1/2 szklanki wody. Dusimy pod przykryciem przez 40 minut.
  • 3. Pod koniec duszenia dodajemy przyprawy i koncentrat. Gotujemy do wyparowania wody.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować