Scaloppine alla Eva

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 40 min

Jestem studentką edukacji wczesnoszkolnej w Krośnie. Lubię gotować, a teraz, w czasiestudiów, moje hobby bardzo mi się przydaje. Scaloppine to doskonała potrawa na rodzinny obiad.

  • 40 min

Składniki:

  • ● 30 dag schabu bez kości
    ● papryka konserwowa
    ● 6 plasterków szynki
    ● 6 plasterków żółtego sera
    ● śmietana 30-proc.
    ● 1 szkl. bulionu
    ● 5 łyżeczek przecieru pomidorowego
    ● sól, pieprz
    ● olej do smażenia
    ● natka do dekoracji
    Panierka:
    ● mąka
    ● jajko
    ● bułka tarta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Scaloppine alla eva - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Scaloppine alla Eva 1. Mięso myjemy, osuszamy
    i kroimy w 3 plastry. Rozbijamy tłuczkiem przez woreczek foliowy.
    Oprószamy pieprzem
    i solą, a następnie panierujemy
    w mące, rozkłóconym jajku
    i bułce. Na patelni rozgrzewamy
    olej i smażymy kotlety na
    złoty kolor z obu stron.
  • Scaloppine alla Eva 2. Kotlety przekładamy do głębokiego
    naczynia i układamy
    na nich pokrojoną paprykę
    i po dwa plastry szynki i sera.
  • Scaloppine alla Eva 3. Podlewamy bulionem, dodajemy
    przecier, wlewamy
    śmietanę. Dusimy na małym
    ogniu pod przykryciem, delikatnie
    mieszając, aż ser się
    roztopi, a sos zgęstnieje. Dekorujemy
    posiekaną natką.

Porady

Medaliony możemy podawać z ryżem lub makaronem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Notka redakcyjna

PPWS_02-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować