Tortellini alla panna

4.51 (182 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Przepis ten dostałem od mojego ukochanego kucharza...

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - tortellini: 0.5 kilograma
    - śmietanka 30 %: 200 mililitrów
    - szynka gotowana: 7 plastrów
    - masło: 10 gramów
    - parmezan starty: 20 gramów
Wystaw ocenę:

4.51 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tortellini alla panna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W pierwszej kolejności należy wstawić wodę na tortellini (gotowe tortellini można kupić w wielu sklepach - polecam tortellini con ricotta e spinaci ze sklepu Lidl). Nie zapomnijcie jej posolić.
  • 2. Pokroić szynkę gotowaną w kostkę. Roztopić masło na patelni i podsmażyć szynkę. Gdy szynka się podsmaży, wlać śmietankę 30%. Dodać pieprz oraz szczyptę soli. Mieszać od czasu do czasu.
  • 3. W międzyczasie, gdy woda się zagotuje wrzucić tortellini. Czas gotowania to ok. 4-5 minut.
  • 4. Gdy śmietanka się trochę zagotuje, dosypać starty parmezan i mieszać. Smażyć na małym ogniu.
  • 5. Gdy tortellini się ugotuje, odlać wodę i wrzucić tortellini do sosu. Wymieszać i podawać. Do dekoracji dodać natkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować