Tortellini alla panna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W pierwszej kolejności należy wstawić wodę na tortellini (gotowe tortellini można kupić w wielu sklepach - polecam tortellini con ricotta e spinaci ze sklepu Lidl). Nie zapomnijcie jej posolić.
2.Pokroić szynkę gotowaną w kostkę. Roztopić masło na patelni i podsmażyć szynkę. Gdy szynka się podsmaży, wlać śmietankę 30%. Dodać pieprz oraz szczyptę soli. Mieszać od czasu do czasu.
3.W międzyczasie, gdy woda się zagotuje wrzucić tortellini. Czas gotowania to ok. 4-5 minut.
4.Gdy śmietanka się trochę zagotuje, dosypać starty parmezan i mieszać. Smażyć na małym ogniu.
5.Gdy tortellini się ugotuje, odlać wodę i wrzucić tortellini do sosu. Wymieszać i podawać. Do dekoracji dodać natkę.
Komentarze