REKLAMA

Tortellini alla panna

wyświetlono: 7442 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Przepis ten dostałem od mojego ukochanego kucharza...

opublikowany: 30.01.2011
Udostępnij Pinterest
  • dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - tortellini: 0.5 kilograma
    - śmietanka 30 %: 200 mililitrów
    - szynka gotowana: 7 plastrów
    - masło: 10 gramów
    - parmezan starty: 20 gramów
Ocena:

(średnia 4.5 z 181 głosów)

Kuchnia:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. W pierwszej kolejności należy wstawić wodę na tortellini (gotowe tortellini można kupić w wielu sklepach - polecam tortellini con ricotta e spinaci ze sklepu Lidl). Nie zapomnijcie jej posolić.
  • 2. Pokroić szynkę gotowaną w kostkę. Roztopić masło na patelni i podsmażyć szynkę. Gdy szynka się podsmaży, wlać śmietankę 30%. Dodać pieprz oraz szczyptę soli. Mieszać od czasu do czasu.
  • 3. W międzyczasie, gdy woda się zagotuje wrzucić tortellini. Czas gotowania to ok. 4-5 minut.
  • 4. Gdy śmietanka się trochę zagotuje, dosypać starty parmezan i mieszać. Smażyć na małym ogniu.
  • 5. Gdy tortellini się ugotuje, odlać wodę i wrzucić tortellini do sosu. Wymieszać i podawać. Do dekoracji dodać natkę.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Ola1984 Ola1984

Truskawkowa panna cotta

Pyszny i efektowny deser. Idealny na upalne dni.

kategoria: Desery mus musy opublikowany: 11.06.2014 | wyświetlono: 146221 Książki kucharskie: 12 | Polecenia: 1

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE