Sandacz z piekarnika

4.5 (150 ocen)

  • 45 min
  • Dla 1 osoby
  • Średni

Sandacz z piekarnika - dobra delikatna rybka.

  • 45 min
  • Dla 1 osoby
  • Średni

Składniki:

  • 1 rybka sandacz
    pieprz sól
    przyprawa do ryb
    natka pietruszki
    kawałek masełka
    cytryna
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Sandacz z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę skrobiemy, myjemy patroszymy.
    Przyprawiamy pieprzem solą, przyprawą do ryb oraz skrapiamy sokiem z cytryny.
    Pozostawiamy na kilka godzin aby rybka przeszła przyprawami.
    Szykujemy blache ,oraz myjemy natkę pietruszki.
    Na dnie blachy układamy natkę pietruszki
    Rybe kroimy w dzwonki .
    Układamy na blasze na przemian z plasterkami cytryny oraz masłem .
    Nagrzewamy piekarnik
    Pieczemy 35 minut 180 °
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować