Miruna z piekarnika

4.5 (191 ocen)

  • 45 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Ryby są nie tylko smaczne, ale także bardzo zdrowe.

  • 45 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • ok 1/2 kg miruny ( moja mrożona bez lodu )

    cebula
    duża marchewka
    3 łodygi selera naciowego
    2 pomidory
    ser mozzarella

    olej do smażenia

    1/2 łyżeczki soku z cytryny
    zioła prowansalskie
    pieprz cytrynowy
    bazylia
    sól

    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Zapiekanki

Miruna z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Miruna z piekarnika 1. Rybę rozmrozić, umyć i osuszyć. Skropić cytryną i posypać ziołami prowansalskimi , pieprzem cytrynowym i solą . Odstawić do lodówki na 15 min.
    Cebulkę obrać i pokroić w drobną kostkę. Zeszklić na oleju. Dodać startą na tarce do warzyw marchewkę i starte łodygi selera. Dusić kilka minut.
    Przełożyć do żaroodpornego naczynia.
    Następnie ułożyć poporcjowaną rybę.
    Na rybie ułożyć obrane ze skórki i pokrojone w grube plastry pomidory.
    Dodać kulki sera mozzarella. Wszystko posypać bazylią i solą.
    Zapiekać ok 30 min - 180 stopni.
    Przed podanie posypać natką pietruszki.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miruna Pomidor Ryby Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować