Sandacz pieczony

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min
  • Dla 1 osoby
  • Średni

Sandacz pieczony z odrobiną majeranku to dobra rybka nie tylko na obiad.

  • 1 godz. 5 min
  • Dla 1 osoby
  • Średni

Składniki:

  • 1 sandacz
    sól
    pieprz
    papryka ostra
    majeranek
    cytryna
    masło
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Sandacz pieczony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sandacz 1. Rybkę patroszymy. Myjemy wycieramy. Solimy i pieprzymy oraz dodajemy pozostałe przyprawy. Rybę przyprawiamy z dwóch stron, oraz w środku. Gotowa umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy 45 minut w 180°. Podajemy z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Sandacz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować