REKLAMA

Sałatka ziemniaczana na różowo

wyświetlono: 200 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Bardzo nietypowa sałatka ziemniaczana. Intryguje kolorem, smakiem natomiast miło zaskakuje. Nieskomplikowana w wykonaniu i warta wypróbowania. Polecam!

opublikowany: 05.01.2016
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • 600 g obranych, ugotowanych ziemniaków (14 małych sztuk)
    450 g ugotowanych, obranych czerwonych buraków (4 średnie sztuki)
    1 średnia biała cebula (100 g)
    1 kopiasta łyżka posiekanej natki pietruszki
    4 jajka ugotowane na twardo
    50 g wyłuskanych orzechów włoskich
    3 łyżki majonezu
    2 łyżeczki musztardy sarepskiej
    2 łyżeczki curry
    sól do smaku
    cukier do smaku
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • Sałatka ziemniaczana na różowo 1. Ziemniaki, buraczki oraz jajka pokroić w niedużą kostkę, następnie przełożyć do naczynia. Dodać obraną i posiekaną cebulę oraz podzielone na ćwiartki orzechy, wsypać curry. Dołożyć majonez i musztardę, następnie wymieszać. Sałatkę doprawić do smaku. Przed podaniem schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: gosia56 gosia56

Sałatka makaronowa na różowo

Bardzo lubimy na kolację sałatki a takie połączenie z burakiem zrobiłam pierwszy raz.

kategoria: Sałatki majonez opublikowany: 28.02.2016 | wyświetlono: 145 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE