Sałatka ziemniaczana na różowo

0 (0 ocen)

Bardzo nietypowa sałatka ziemniaczana. Intryguje kolorem, smakiem natomiast miło zaskakuje. Nieskomplikowana w wykonaniu i warta wypróbowania. Polecam!

Składniki:

  • 600 g obranych, ugotowanych ziemniaków (14 małych sztuk)
    450 g ugotowanych, obranych czerwonych buraków (4 średnie sztuki)
    1 średnia biała cebula (100 g)
    1 kopiasta łyżka posiekanej natki pietruszki
    4 jajka ugotowane na twardo
    50 g wyłuskanych orzechów włoskich
    3 łyżki majonezu
    2 łyżeczki musztardy sarepskiej
    2 łyżeczki curry
    sól do smaku
    cukier do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sałatka ziemniaczana na różowo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka ziemniaczana na różowo 1. Ziemniaki, buraczki oraz jajka pokroić w niedużą kostkę, następnie przełożyć do naczynia. Dodać obraną i posiekaną cebulę oraz podzielone na ćwiartki orzechy, wsypać curry. Dołożyć majonez i musztardę, następnie wymieszać. Sałatkę doprawić do smaku. Przed podaniem schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować