Bardzo nietypowa sałatka ziemniaczana. Intryguje kolorem, smakiem natomiast miło zaskakuje. Nieskomplikowana w wykonaniu i warta wypróbowania. Polecam!
Składniki:
600 g obranych, ugotowanych ziemniaków (14 małych sztuk)
450 g ugotowanych, obranych czerwonych buraków (4 średnie sztuki)
1 średnia biała cebula (100 g)
1 kopiasta łyżka posiekanej natki pietruszki
4 jajka ugotowane na twardo
50 g wyłuskanych orzechów włoskich
3 łyżki majonezu
2 łyżeczki musztardy sarepskiej
2 łyżeczki curry
sól do smaku
cukier do smaku
Sałatka ziemniaczana na różowo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki, buraczki oraz jajka pokroić w niedużą kostkę, następnie przełożyć do naczynia. Dodać obraną i posiekaną cebulę oraz podzielone na ćwiartki orzechy, wsypać curry. Dołożyć majonez i musztardę, następnie wymieszać. Sałatkę doprawić do smaku. Przed podaniem schłodzić.
Komentarze