Sałatka z zielonych pomidorów

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz. 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Oto jeden z najlepszych i sprawdzonych przepisów na sałatkę z zielonych pomidorów. Delikatne i smaczne nie może ich zabraknąć w naszej spiżarni.

  • 2 godz. 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg zdrowych umytych zielonych pomidorów
    3 cebule
    Spora szczypta soli
    Zalewa:
    3 1/2 szklanki wody
    1/2 szklanki octu 10%
    3 listki laurowe
    4 ziela angielskie
    1 łyżeczka gorczycy
    1 łyżka soli
    7 łyżek cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Sałatka z zielonych pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na zalewę mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Pomidory kroimy w krążki, cebulę w piórka. Całość solimy i odstawiamy na 2 godziny. Po tym czasie odlewamy nadmiar wody i wkładamy do czystych słoików. Zalewamy gorącą zalewą. Zakręcamy i pasteryzujemy około 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Zielone pomidory

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować