Sałatka z zielonych pomidorów

4.48 (188 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Smaczny dodatek do obiadu oraz pożyteczny sposób na wykorzystanie niedojrzałych pomidorów.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 6 kg zielonych pomidorów
    12 cebul
    4 łyżki soli

    Marynata:
    8 szklanek wody
    1 szklanka octu
    ½ szklanki oleju
    6 łyżek cukru
    Kilka ziarenek ziela angielskiego
    Kilka liści laurowych
    3 łyżki soli
Wystaw ocenę:

4.48 (188 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przetwory Dodatki

Sałatka z zielonych pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory i cebulę poszatkować, nasolić, pomieszać i odstawić na 24h do zimna. Kolejnego dnia dobrze odcedzić, wrzucić na gorącą marynatę na 3 minuty. Włożyć do wyparzonych, osuszonych słoiczków i pasteryzować na mokro przez 5 minut od momentu zagotowania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Sałata Zielone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować