Shrekowe naleśniki

3 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Smaki i kolory lata

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka płatków owsianych
    2 szklanki mąki
    1 szklanka świeżego szpinaku
    3/4 szklanki mąki pszennej
    1 łyżeczka cukru
    1/2 łyżeczki soli
    1/4 szklanki oleju
    2 jajka
    200 g sera białego
    2 łyżki śmietany 18%
    2 łyżki cukru
    Świeże truskawki
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Ser

Shrekowe naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę, płatki owsiane i szpinak umieszczamy w kielichu blendera. Wszystko miksujemy na gładki krem około 3 minut
  • 2. Do misy miksera wlewamy mase i dodajemy jajka, olej, mąkę, cukier i sól wszystko miksujemy na gładkie ciasto naleśnikowe (jeżeli ciasto jest z rzadkie dosypujemy mąki, jeżeli za gęste dolewamy wody. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni .
  • 3. Ser mieszamy z cukrem i śmietaną.
  • 4. Na gotowe naleśniki nakładamy ser i pokrojone truskawki zawijamy w rulon.

Porady

Lepiej użyć świeżego szpinaku niż mrożonego, kolor wtedy jest ładniejszy ;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Szpinak Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować