Sałatka z ryżem, tuńczykiem i jajkiem

3.4 (5 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Szybka w przygotowaniu, niezwykle smaczna sałatka na przekąskę, imprezę czy na kolację do pieczywa.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g ryżu
    tuńczyk w puszce (u mnie w sosie własnym) 240 g
    4 jajka ugotowane na twardo
    2 ogórki konserwowe
    2 duże płaty papryki konserwowej
    kukurydza w puszce 140 g
    kawałek białej części pora
    sól, pieprz
    2-3 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

3.4 (5 ocen)

Zobacz również:

Sałatka z ryżem

Sałatka z ryżem, tuńczykiem i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu, w lekko posolonej wodzie. Osącz z wody, przełóż do miski. Dodaj osączonego z zalewy tuńczyka i kukurydzę, pokrojone w kostkę ugotowane jajka, i posiekanego drobniej pora. Ogórki i paprykę osącz z zalewy i pokrój w niewielką kostkę, dodaj do reszty składników. Przypraw solą, pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj z majonezem, żeby smaki się połączyły. Przed podaniem schłodź.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować