Sałatka z pieczonych warzyw z serem feta

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Uwielbiam pieczoną paprykę i pieczone bakłażany, dlatego dziś postanowiłam zrobić sałatkę ze swoich ulubionych pieczonych warzyw i wyszła przepyszna. Jeśli lubicie pieczone bakłażany i szukacie nowych smaków, to ten przepis jest dla Was. Spróbujcie

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • – 2 bakłażany
    – 1 papryka czerwona
    – 1 papryka żółta
    – 1 cebula czerwona
    – 10 pomidorków koktajlowych
    – 100g sera feta
    – 1/2 pęczka koperku
    – 1 łyżka oleju z awokado (lub innego wg uznania)
    – 1 łyżka octu balsamicznego
    – 1 łyżka soku z cytryny
    – sól i pieprz wg smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z pieczonych warzyw z serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażany i papryki umyć, wysuszyć, ponakłówać widelcem i upiec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Piec przez około 25-30 minut. Upieczone warzywa wystudzić, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Cebulę również pokroić w drobną kostkę, pomidorki koktajlowe pokroić na pół, koperek drobno posiekać, fetę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć ze sobą w dużej misce i dokładnie lecz delikatnie wymieszać. Przed podaniem schłodzić w lodówce przez około godzinę.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować