Sałatka z paluszkami krabowymi i ryżem

4.49 (152 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Kolorowa imprezowa sałatka, która sprawdzi się również jako drugie śniadanie. Przygotowana na bazie paluszków krabowych, kukurydzy, ogórka, ryżu, świeżego koperku i ugotowanych na twardo jajek.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250g paluszków krabowych
    100g ryżu
    1 puszka konserwowej kukurydzy z chilli
    1 pęczek koperku
    4 jajka
    2 zielone ogórki
    2-3 łyżki majonezu
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (152 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Paluszki

Sałatka z paluszkami krabowymi i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paluszki krabowe pokroić w kostkę, a ryż ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.
  • 2. Kukurydzę odsączyć z zalewy, a koper bardzo drobno posiekać.
  • 3. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w grubszą kostkę.
  • 4. Ogórki dokładnie umyć, osuszyć, wyciąć miąższ i pokroić w kostkę.
  • 5. Wszystkie składniki sałatki przełożyć do miski. Dodać majonez i całość dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie wstawić do lodówki aby smaki się przegryzły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Surimi (paluszki krabowe) Ryż Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Sałatka z paluszkami krabowymi

To może cię zainteresować