Kolorowa imprezowa sałatka, która sprawdzi się również jako drugie śniadanie. Przygotowana na bazie paluszków krabowych, kukurydzy, ogórka, ryżu, świeżego koperku i ugotowanych na twardo jajek.
Sałatka z paluszkami krabowymi i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paluszki krabowe pokroić w kostkę, a ryż ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.
2.Kukurydzę odsączyć z zalewy, a koper bardzo drobno posiekać.
3.Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w grubszą kostkę.
4.Ogórki dokładnie umyć, osuszyć, wyciąć miąższ i pokroić w kostkę.
5.Wszystkie składniki sałatki przełożyć do miski. Dodać majonez i całość dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie wstawić do lodówki aby smaki się przegryzły.
Komentarze