Przygotowana na bazie paluszków krabowych, kukurydzy, ogórka, papryki, świeżego szczypiorku, marynowanych pieczarek i jajek na twardo kolorowa sałatka sprawdzi się na imprezowym stole oraz w postaci drugiego śniadania.
Kolorowa sałatka z paluszkami krabowymi i tortellini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron tortellini ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.
2.Paluszki krabowe pokroić w kostkę.
3.Pieczarki odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę (kilka zostawić do dekoracji).
4.Czerwoną paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę.
5.Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę.
6.Kukurydzę odsączyć z zalewy, a szczypiorek bardzo drobno posiekać.
7.Ogórki, rzodkiewki dokładnie umyć, osuszyć i pokroić w kostkę.
8.Wszystkie składniki sałatki przełożyć do miski. Dodać majonez i całość dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie wstawić do lodówki aby smaki się przegryzły. W dowolny sposób wykonać dekorację.
Komentarze