Sałatka z czerwoną fasolką i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Bardzo sycąca sałatka – w roli głównej fasolka i pieczarki. Szybkie i proste wykonanie. Idealna do śniadania, można zabrać do pracy.

  • 35 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka czerwonej fasolki konserwowej
    1 słoik – ½ l pieczarek z zalewy słodko kwaśnej
    2 łodygi selera naciowego
    5 jajek ugotowanych na twardo
    2 duże ogórki konserwowe
    10 plastrów szynki – około 20 dag
    3 łyżki majonezu kieleckiego
    Sól, pieprz i 1/3 łyżeczki cukru do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z czerwoną fasolką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: jajka pokroić w kostkę. Fasolkę dobrze osaczyć na sitku. Łodygo selara opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę. Ogórki i pieczarki osaczyć z zalewy. Ogórki pokroić w kostkę, pieczarki w drobne paseczki. Plastry szynki pokroić w kostkę. Majonez wymieszać z przyprawami. Do miski przełożyć pokrojone składniki – wymieszać, polać majonezem z przyprawami, wymieszać. Odstawić na kilka minut – by składniki nabrały smaku.

Porady

1.do sałatki można dodać kilka świeżych rzodkiewek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować