Bardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu sałatka warzywna z czerwoną fasolką. Idealna na różne okazje jak również na piknik, grilla czy jako samodzielne danie, idealnie komponują się z mięsem pieczonym.
20 min
Dla 4 osób
Składniki:
1 puszka fasolki czerwonej
10 małych młodych ziemniaków
1 cebula czerwona
3 ogórki gruntowe
5 rzodkiewek
1 jabłko
Pęczak koperku
Garść rukoli
Sos
3 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu greckiego
1 łyżka musztardy
Sól pieprz do smaku
0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
Sałatka z czerwoną fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki ugotuj ostudź. Pokrój w większą kostkę.
Fasolkę odsącz na sicie.
Ogórki, cebulę, rzodkiewki pokrój w pół plasterki.
Jabłko pokrój w kostkę.
Koperek posiekaj.
2.Składniki na sos połącz ze sobą. Warzywa wymieszaj z sosem.
Wierzch udekoruj rukolą. Przed podaniem możesz schłodzić w lodówce
Komentarze