Sałatka z czerwoną fasolką

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Bardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu sałatka warzywna z czerwoną fasolką. Idealna na różne okazje jak również na piknik, grilla czy jako samodzielne danie, idealnie komponują się z mięsem pieczonym.

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 puszka fasolki czerwonej
    10 małych młodych ziemniaków
    1 cebula czerwona
    3 ogórki gruntowe
    5 rzodkiewek
    1 jabłko
    Pęczak koperku
    Garść rukoli

    Sos
    3 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu greckiego
    1 łyżka musztardy
    Sól pieprz do smaku
    0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z czerwoną fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotuj ostudź. Pokrój w większą kostkę.
    Fasolkę odsącz na sicie.
    Ogórki, cebulę, rzodkiewki pokrój w pół plasterki.
    Jabłko pokrój w kostkę.
    Koperek posiekaj.
  • 2. Składniki na sos połącz ze sobą. Warzywa wymieszaj z sosem.
    Wierzch udekoruj rukolą. Przed podaniem możesz schłodzić w lodówce
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola czerwona

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować