Sałatka z boczniaków i groszku

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Szybka, smaczna i sycąca. Doskonała na imprezę lub zwykłą kolację

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Pół kilo boczniaków
    1 puszka groszku
    Pęczek szczypiorku
    3 średnie ogórki konserwowe
    5 jaj ugotowanych na twardo
    Majonez
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z boczniaków i groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Boczniaki gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy, następnie kroimy w kostkę. Groszek odsączamy z zalewy, dodajemy do boczniaków. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę jajka i posiekany szczypiorek. Całość mieszamy z majonezem i doprawiamy solą oraz pieprzem.

Porady

Do sałatki możemy dodać również kukurydzę konserwowa lub pokrojoną w kostkę paprykę

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować