Sałatka warstwowa z tuńczykiem i jajkiem

4.4 (5 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu sałatka warstwowa z tuńczykiem, jajkiem żółtym serem, czerwoną cebulą i ogórkiem kiszonym, idealna na różne okazje.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek
    200g żółtego sera w kostce
    2-3 czerwone cebule
    3-4 ogórki kiszone
    Puszka tuńczyka
    Majonez
Wystaw ocenę:

4.4 (5 ocen)

Zobacz również:

Sałatka warstwowa

Sałatka warstwowa z tuńczykiem i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotuj i oddziel żółtka od białek.
    Ogórki i cebulę pokrój w kostkę.
    Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
    W salaterce układaj warstwowo.
    Dno salatereki posmaruj majonezem
    Zetrzyj białka na tarce o grubych oczkach, ułóż cebulę i zetrzyj ser żółty na tarce o grubych oczkach.
    Posmaruj majonezem, ułóż ogórki kiszone, tuńczyka, posmaruj majonezem, na wierzch zetrzyj żółtka na tarce o drobnych oczkach.

Porady

Sałatki nie solimy i nie pieprzyć.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tuńczyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować