Bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu sałatka warstwowa z tuńczykiem, jajkiem żółtym serem, czerwoną cebulą i ogórkiem kiszonym, idealna na różne okazje.
20 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
5 jajek
200g żółtego sera w kostce
2-3 czerwone cebule
3-4 ogórki kiszone
Puszka tuńczyka
Majonez
Sałatka warstwowa z tuńczykiem i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotuj i oddziel żółtka od białek.
Ogórki i cebulę pokrój w kostkę.
Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
W salaterce układaj warstwowo.
Dno salatereki posmaruj majonezem
Zetrzyj białka na tarce o grubych oczkach, ułóż cebulę i zetrzyj ser żółty na tarce o grubych oczkach.
Posmaruj majonezem, ułóż ogórki kiszone, tuńczyka, posmaruj majonezem, na wierzch zetrzyj żółtka na tarce o drobnych oczkach.
Komentarze