Sałatka warstwowa z tuńczykiem i soczewicą

4.5 (185 ocen)

  • 30 min

Sałatka warstwowa z tuńczykiem i soczewicą

  • 30 min

Składniki:

  • 5 jajek
    1 puszka tuńczyka
    1 puszka kukurydzy
    1/2 pora
    majonez
    1 szklanka zielonej drobnej soczewicy
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Sałatka warstwowa z tuńczykiem i soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy, ugotowane studzimy. Białka jajek i żółtka kroimy oddzielnie w kostkę.
    Tuńczyka i kukurydzę odsączamy z zalewy.
    Pora kroimy na plasterki. Soczewicę musimy ugotować.
    Tak przygotowane składniki układamy warstwami:
    białka,tuńczyk, kukurydza, por, majonez wymieszany z solą i pieprzem, soczewica i na koniec żółtka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Tuńczyk Soczewica zielona

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować