SAŁATKA MAŁA ROZPUSTA

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Znajdziemy tu wszystko co lubię

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dag piersi z kurczaka
    sól, pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie
    małe pomidorki koktajlowe- ok 10 sztuk
    garść rukoli
    cebulka dymka
    szczypiorek z jednej cebulki
    1 ogórek
    6 sztuk mini kukurydzy
    sól, pieprz
    olej lniany
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka mała rozpusta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. *Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę, oprószamy słodka papryką, ziołami prowansalskimi, obsmażamy na oleju, osączamy.
    *Rukole drobno siekamy, tak samo postępujemy ze szczypiorkiem i dymką. Pomidorki przekrajamy na połówki, ogórka obieramy kroimy w kosteczkę, a kukurydzę w grubsze plastry. Wszystko razem mieszamy w salaterce, oprószamy do smaku solą , pieprzem, polewamy niewielka ilością oleju lnianego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować