1.BISZKOPT:
Białka ubić na sztywno dodać cukier, żółtka na końcu mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.
Lekko wymieszać. Piec w temp. 180* około 30 min.
MASA Z JABŁEK
Masło roztopić dodać jabłka utarte na grubych oczkach oraz cukier, przez chwilkę prażyć.
Dodać suchą galaretkę i jeszcze przez chwile prażyć na wolnym ogniu. Jabłka odstawić i czekać aż ostygną po czym wyłożyć na biszkopt, na jabłka układamy okrągłe biszkopty.
MASA JOGURTOWA
Galaretkę i żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody, gdy zacznie tężeć dodać do jogurtu.
Całość dokładnie wymieszać, wylać na na biszkopty.
ŚMIETANA
Śmietanę ubić, dodać cukier puder oraz żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szklanki wody, dokładnie wymieszać. Gdy zacznie tężeć układamy kupki bitej śmietany za pomocą szprycy.
Komentarze