Kawowa rozpusta

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Coś nie coś dla amatorów kawy z nutą karmelową.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Biszkopt:
    6jaj
    1/2szkl cukru
    1/2szkl mąki pszennej
    1,5łyżeczki proszku do pieczenia
    2łyżki kawy inki karmelowej

    Masa karmelowa:
    3łyżki kawy inki karmelowej
    0,5l wody
    1budyń waniliowy
    1kostka margaryny
    1,2szkl cukru pudru
    2żółtka

    Galaretka kawowa:
    3łyżki kawy inki karmelowej
    0,5l gorącej wody
    3łyżki żelatyny
    1/2szkl cukru pudru

    Dodatkowo:
    Wiórki kokosowe
    Kawa inka karmelowa do nasączenia ciasta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Biszkopty Ciasto

Kawowa rozpusta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka, zmiksuj. Dodaj suche składniki, wymieszać łyżką. Piec 25min w 170C. Po upieczeniu przecinamy na pół. Dolny blat nasączamy kawą.
  • 2. Masa karmelowa:Wodę zagotować, dodać kawę. W 1/2szkl. Ostudzonej Kawy rozpuścić budyń i żółtka. Resztę kawy zagotować z cukrem i wlać mieszankę budyniową, ugotować budyń.ostudzić. margarynę utrzeć na puch, dodać porcjami budyń. Połowę masy wyłóż na biszkopt. Nasączamy 2 część biszkoptu, wykładamy na masę.Następnie wykładamy pozostałą masę.
  • 3. Galaretka kawowa: Wodę zagotować z kawą i cukrem. Ściągam z ognia i rozpuszam żelatynę. Pozostawiam do lekkiego stężenia i wylewam na ciasto. Schładzam. Na koniec posypać wiórkami kokosowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Margaryna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

5 (187 ocen)

Zdobywca nagrody

Czekoladowa rozpusta

5 (187 ocen)

Zdobywca nagrody

Czekoladowa rozpusta

Milena127 Delikatnie rozpływające się w ustach. 1 godz. 40 min

To może cię zainteresować