Kawowa rozpusta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka, zmiksuj. Dodaj suche składniki, wymieszać łyżką. Piec 25min w 170C. Po upieczeniu przecinamy na pół. Dolny blat nasączamy kawą.
2.Masa karmelowa:Wodę zagotować, dodać kawę. W 1/2szkl. Ostudzonej Kawy rozpuścić budyń i żółtka. Resztę kawy zagotować z cukrem i wlać mieszankę budyniową, ugotować budyń.ostudzić. margarynę utrzeć na puch, dodać porcjami budyń. Połowę masy wyłóż na biszkopt. Nasączamy 2 część biszkoptu, wykładamy na masę.Następnie wykładamy pozostałą masę.
3.Galaretka kawowa: Wodę zagotować z kawą i cukrem. Ściągam z ognia i rozpuszam żelatynę. Pozostawiam do lekkiego stężenia i wylewam na ciasto. Schładzam. Na koniec posypać wiórkami kokosowymi.
Komentarze