Sałatka jarzynowa

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Klasyka w mojej smacznej kuchni

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - marchewka duża: 1 kilogram
    - korzeń pietruszki: 0.5 kilograma
    - korzeń selera: 1 sztuka
    - groszek konserwowy: 2 szklanki
    - kiszony ogórek: 4 sztuki
    - szynka wieprzowa lub łopatka wieprzowa: 5 plastrów
    - ziemniaki (obrane, ugotowane i ostudzone): 6 sztuk
    - sól, pieprz do smaku: 3 łyżeczki
    - majonez: 1 szklanka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka jarzynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew, seler pokrojony na ćwiartki i pietruszkę obieramy ze skóry, płuczemy i zalewamy wodą. Gotujemy, aż będą miękkie.
  • 2. Gdy warzywa się gotują obieramy ogórki i kroimy w kostkę razem z ziemniakami i szynką, wrzucamy do dużej miski. Dodajemy także osączony groszek.
  • 3. Ugotowane warzywa odcedzamy i kroimy w kostkę. Dodajemy do pozostałych składników. Doprawiamy i dodajemy majonez. Mieszamy dokładnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek konserwowy Marchewka Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować