Sakiewki z kurczakiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piekarnik nastawiamy, 200 stopni z funkcją termoobiegu.
2.Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojony czosnek. Wrzucamy mięso i rumienimy. Następnie dodajemy świeży szpinak. Czekamy aż szpinak zwiędnie, około 3 minuty.
3.Ciasto francuskie kroimy na 8 kwadratów. Na każdy kawałek dodajemy kurczaka ze szpinakiem i plasterek sera camembert. Zamykamy na kopertę. Gotowe sakiewki smarujemy rozbełtanym jajkiem. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 20 minut.
4.Upieczone sakiewki dekorujemy świeżym szczypiorkiem. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe.
Komentarze