makaron Tagliatelle około 300 - 400 g
pierś z kurczaka 300 g
świeży szpinak 1 opakowanie
150 ml śmietanki 30% do zup
3 ząbki czosnku
przyprawa do kurczaka
kurkuma
sól, pieprz
olej lub oliwa z oliwek do smażenia
Tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i podsmażamy najlepiej na dużej patelni. Przyprawiamy go przyprawą do kurczaka, kurkumą, solą, pieprzem oraz drobno posiekanym czosnkiem. Szpinak myjemy i dodajemy do smażącego się kurczaka w międzyczasie gotujemy makaron pilnując żeby był aldente. Gdy szpinak zmięknie podlewamy całość śmietanka ewentualnie dodajemy trochę wody gdy całość jest bardzo gęsta, wrzucamy makaron i dusimy całość jeszcze około 5 minut.
Komentarze