Pyszna i szybka przekąska - do tego tania! Idealna propozycja na imprezę - ciasto francuskie w połączeniu z parówką, papryką i świeżą natką pietruszki z dodatkiem śmietany i sera żółtego. Rewelacyjny smak!
Sakiewki z ciasta francuskiego z parówką, papryką i śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Natkę pietruszki siekam, paprykę i parówki kroję w drobną kostkę.
Parówki i paprykę podsmażam na maśle (tak, aby parówki dosyć mocno się przyrumieniły).
Dodaję śmietanę i przyprawy. Chwilę smażę na małym ogniu.
Następnie dodaję ser i natkę pietruszki, nie zdejmuję z ognia do momentu rozpuszczenia się sera.
Ciasto dzielę na 16 prostokątów, na każdym układam przygotowany farsz. Zwijam w sakiewki.
Piekę w 200 stopniach około 15-20 minut (do zarumienienia).
Komentarze