SAKIEWKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z PARÓWKĄ, PAPRYKĄ I ŚMIETANĄ

4.5 (197 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszna i szybka przekąska - do tego tania! Idealna propozycja na imprezę - ciasto francuskie w połączeniu z parówką, papryką i świeżą natką pietruszki z dodatkiem śmietany i sera żółtego. Rewelacyjny smak!

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego,
    2 parówki,
    1/2 małej papryki czerwonej,
    1/2 pęczka natki pietruszki,
    garść tartego sera żółtego,
    łyżka masła,
    curry,
    sól,
    bazylia,
    3 łyżeczki śmietany.
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przekąski Ciasto

Sakiewki z ciasta francuskiego z parówką, papryką i śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Natkę pietruszki siekam, paprykę i parówki kroję w drobną kostkę.
    Parówki i paprykę podsmażam na maśle (tak, aby parówki dosyć mocno się przyrumieniły).
    Dodaję śmietanę i przyprawy. Chwilę smażę na małym ogniu.
    Następnie dodaję ser i natkę pietruszki, nie zdejmuję z ognia do momentu rozpuszczenia się sera.
    Ciasto dzielę na 16 prostokątów, na każdym układam przygotowany farsz. Zwijam w sakiewki.
    Piekę w 200 stopniach około 15-20 minut (do zarumienienia).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować