SAKIEWKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

0 (0 ocen)

  • 60 min

SAKIEWKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO NADZIEWANE SELEREM NACIOWYM I SZYNKĄ POLECAM JAKO PRZEKĄSKĘ SMAKUJE PODANA NA CIEPŁO JAK RÓWNIEŻ NA ZIMNO;)

  • 60 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI PODSTAWOWE Z ZESTAWU A ;

    -1/2 SELERA NACIOWEGO
    -20 DAG SZYNKI WIEPRZOWEJ
    -1 ŁYŻKA JOGURTU NATURALNEGO
    SKŁADNIK PODSTAWOWY DODATKOWY:
    -1 PŁAT CIASTA FRANCUSKIEGO

    -SKŁADNIKI ROBOCZE:
    -1 ŁYŻKA MASŁA
    -LUBCZYK SUSZONY
    -SÓL,PIEPRZ,SZCZYPTA KURKUMY,1/2 ŁEŻKI OLEJU
    -1 JAJKO DO POSMAROWANIA CIASTA

    DEKORACJA:
    -POMIDOR,PAPRYKA,ZIELONA PIETRUSZKA,SZCZYPIOREK
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Przekąski

Sakiewki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1kshwi3 1. -SELER KROIMY W KOSTKĘ DUSIMY NA ŁYŻCE MASŁA
    -ODKŁADAMY 1-2 ŁYŻKI ,DODAJEMY POKROJONĄ SZYNKE,POSYPUJEMY LUBCZYKIEM, SOLĄ I PIEPRZEM
  • image-02iuv4c 2. -CIASTO KROIMY NA 4 KWADRATY NAKŁADAMY FARSZ I FORMUJEMY SAKIEWKI
  • 3. -PIEKARNIK ROZGRZEWAMY DO 200ST,SAKIEWKI SMARUJEMY ROZMĄCONYM JAJKIEM I POSYPUJEMY LEKKO LUBCZYKIEM SUSZONYM
    - PIECZEMY OK 20-25 MIN
  • image-1t0jrxd 4. -Z POZOSTAWIONEGO SELERA ROBIMY SOS :
    -SELER MIKSUJEMY W BLENDERZE DODAJEMY JOGURT ,OLEJ I PRZYPRAWY KURKUME,SÓL,PIEPRZ
    -SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować