Paluchy z ciasta francuskiego z boczkiem - hit imprez

4.39 (159 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Paluchy z ciasta francuskiego, cóż można o nich powiedzieć, tylko tyle, że... po pierwsze są pyszne, a po drugie moja rodzinka je uwielbia, a na imprezach rozchodzą się w mig. Szybka i doskonała przekąska. Wyobraź sobie ciepły chrupiący paluch serowy z boczusiem maczany w sosie czosnkowym... no poezja :-)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 op. ciasta francuskiego
    100 g tartego żółtego sera
    100 g surowego boczku wędzonego w plastrach
    1 jajko do posmarowania
    ew. czarnuszka do posypania
Wystaw ocenę:

4.39 (159 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przekąski Ciasto

Paluchy z ciasta francuskiego z boczkiem - hit imprez - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Paluchy z ciasta francuskiego z boczkiem - hit imprez 1. Jedno ciasto rozwinąć i posmarować rozbełtanym jajkiem. Następnie rozsypać na nim tarty ser i ułożyć plastry boczku.
  • Paluchy z ciasta francuskiego z boczkiem - hit imprez 2. Drugie ciasto rozwinąć i posmarować rozbełtanym jajkiem, następnie nałożyć je na pierwsze ciasto jajkiem do dołu (góra sucha) i dokładnie docisnąć. Pokroić na cienkie ok. 1-1,5 cm kawałki, które należy zawijać w spiralkę.
  • Paluchy z ciasta francuskiego z boczkiem - hit imprez 3. Na koniec paluchy posmarować rozbełtanym jajkiem i ew. posypać ziarenkami czarnuszki. Piec ok. 15-20 minut do zrumienienia w 220 stopniach.
  • Paluchy z ciasta francuskiego z boczkiem - hit imprez 4. Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Bułka pszenna typu paluch

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować