Sakiewki z ciasta francuskiego

4.5 (192 ocen)

W ostatnim czasie zostałam entuzjastką ciasta francuskiego! Uważam, że daje ono niezwykle wiele możliwości oraz smakuje wspaniale zarówno na słodko jak i ostro.Zapraszam na mojego bloga http://kuchniapelnapasji.blogspot.com

Składniki:

  • Opakowanie ciasta francuskiego, garść oliwek, duży pomidor, kilka plastrów sera żółtego, kilka plasterków kiełbasy żywieckiej, oregano
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Sakiewki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozwijamy ciasto, dzielimy je na prostokąty. Wykładamy na blasze do pieczenia.
  • 2. Wędlinę kroimy w plasterki. Kładziemy na każdy kawałek ciasta.
  • 3. Pomidory myjemy. Kroimy je w ćwiartki, oliwki kroimy na pół.
  • 4. Ser żółty kroimy w plasterki lub ścieramy na tarce. Wszystkie składniki wykładamy na ciasto, doprawiamy oregano.
  • 5. Włączamy piekarnik, rozgrzewamy. Sakiewki pieczemy w temperaturze 220*C nie dłużej niż 15 minut:)

Porady

Taką przekąskę możemy serwować z sosem czosnkowym:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować