Ciasto francuskie z pieczarkami i serem

3.63 (27 ocen)

  • 1 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

To idealna przekąska. Ślimaczki przygotuje się bardzo szybko, a swoim smakiem zachwycą nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Smakują bowiem pysznie na ciepło i na zimno. To idealna przekąska ma imprezę.

  • 1 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    40dag pieczarek
    1 cebula
    Żółty ser (w plastrach, tak aby przykrył ciasto francuskie lub 5-7 łyżek tartego sera)
    Śmietana 18%
    Sól, pieprz
    Kminek
    Olej
Wystaw ocenę:

3.63 (27 ocen)

Ciasto francuskie z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekać, pieczarki drobno pokroić w kostkę. Na oleju podsmażyć najpierw cebulę, następnie dodać pieczarki i smażyć do momentu odparowania wody. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość ostudzić.
    Rozwinąć ciasto francuskie, wyłożyć na nim plasterki żółtego sera (lub zetrzeć go na tarce) docisnąć, rozłożyć równomiernie pieczarki z cebulą, docisnąć. Należy zostawić centymetr ciasta wzdłuż dłuższego boku i posmarować do śmietaną. Następnie zwinąć ciasno ciasto francuskie w rulon, wzdłuż dłuższego boku, sklejając go końcem ze śmietaną. Rulon pokroić na 2cm kawałki.
    Plastry ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować je śmietaną i posypać kminkiem. Ślimaczki piec 15 minut (lub dłużej, aby miały zloty kolor) w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Ciasto francuskie Pieczarki Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować