Pieczone kopytka

2.67 (9 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne, pieczone kopytka. Trochę inne w smaku, ale tak samo pyszne. Polecam na bezmiesny obiad.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 350 g ugotowanych ziemniaków
    2 jajka
    1/4 łyżeczki soli
    1,5 szkl mąki pszennej
    mąka pszenna do posypania
    2 cebule
    olej do smażenia cebuli
    blacha piekarnikowa
    papier do pieczenia
Wystaw ocenę:

2.67 (9 ocen)

Zobacz również:

Kopytka Dania główne Jajko

Pieczone kopytka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę i dodajemy jajka, mąkę, sól i wyrabiamy elastyczne ciasto. Robimy wałeczki i kroimy nożem na kopytka. Blachę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy kopytka.
    Blachę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. W połowie pieczenia przewracamy kopytka na drugą stronę.
    Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Pieczone kopytka podajemy z przesmażoną cebulką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jajka Mąka pszenna Olej Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować