Pasta jajeczna z rukolą i mozzarellą do pieczywa

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na bardzo smaczną pastę jajeczną z dodatkiem rukoli i mozzarelli. Najlepiej smakuje na domowym pieczywie. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 ugotowane na twardo jajka
    100 g mozzarelli
    solidna garść rukoli
    1 łyżka kwaśnej śmietany
    1 łyżka majonezu
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Pasty

Pasta jajeczna z rukolą i mozzarellą do pieczywa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rukolę myjemy i przekładamy na cedzak, odsączamy z wody. Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę. Mozzarellę odsączamy z płynu i kroimy w kosteczkę. Osuszoną z wody rukolę kroimy na drobno.
    Do miski przekładamy pokrojone składniki i dodajemy majonez, śmietanę oraz doprawiamy do smaku. Mieszamy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella Rukola

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować