Ryż z polędwiczką wieprzową, papryką i kiełkami fasoli mung

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kolejna propozycja dania z ryżem. Wybrałam polędwiczki wieprzowe, które zestawiałam z zieloną papryką, cebulką dymką i kiełkami fasoli mung.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ryż w torebkach: 3 sztuki
    - polędwica wieprzowa: 350 gramów
    - papryka zielona: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - dymka zielona część: 1 pęczek
    - kiełki fasoli mung (świeże): 1 pęczek
    - pieprz biały świeżo zmielony: 1 szczypta
    - sos sojowy: 5 łyżek
    - olej sezamowy: 0.25 łyżeczki
    - oliwa z oliwek: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Polędwica Sosy

Ryż z polędwiczką wieprzową, papryką i kiełkami fasoli mung - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, na sypko.
  • 2. Polędwiczkę kroimy w cienkie paseczki, marynujemy w 2 łyżkach sosu sojowego, oleju sezamowym i pieprzu - odstawiamy najelpiej na 1-2 godziny (najlepiej zrobić rano).
  • 3. Paprykę kroimy w cieniutkie paseczki, cebilę w kostkę, dymkę siekamy.
  • 4. W woku rozgrzewamy 2 łyzki oliwy, dodajemy pojedynczo paki mięsa smażymy ok 3-4 minut, dodajemy cebulkę, smażymy następne 2 minutki , na koniec paprykę, kiełki, zieloną część dymki i smażymy jeszcze 3-5 minut.
  • 5. Na koniec dodajemy ryż, przyprawiamy, polewamy jeszcze 3 łyżkami sosu sojowego (można więcej:)), podsmażamy. Dekorujemy zieleniną. Danie gotowe - szybko i smacznie:) Polecam!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować