Smażony Filet z Dorsza

  • wyświetlono: 36035 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

smacznie i zdrowo

Składniki

Filet z dorsza
Sok z cytryny
Sól lub przyprawa uniwersalna
Pieprz cytrynowy lub kolorowy
Mąka do panierki

Sposób przygotowania przepisu:

Smażony Filet z Dorsza

  • Smażony filet z dorsza1. Filety z dorsza opłukać , osuszyć, spryskać obficie sokiem z cytryny i przyprawić solą lub przyprawą uniwersalną i pieprzem cytrynowym lub kolorowym. Odstawić na 30 minut. potem panierować w mące i obsmażyć. Grubsze porcje dopiec w piekarniku ok. 10 minut.wtedy skrapiam je trochę winem zaraz po upieczeniu.

    Rybę podaję z ziemniakami z wody
    i surówką z kiszonej kapusty z marchewką, cebulką, oliwą, kawałkiem startej marchewki i doprawiam cukrem do smaku.

Porady

Czy wiesz, że:
Panierka do ryb będzie złocista, jeśli przygotujesz ją z mąki kukurydzianej pół na pół z mąką ziemniaczaną.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzudorszdorsz smażony
 

Komentarze

Podobne przepisy

Pieczony filet z dorsza z ryżem i warzywami

Dodane przez: akrobatka22

Pieczony filet z dorsza z ryżem i warzywami

Zdrowy, pełnowartościowy obiad...

image-0d6dmnw

Dodane przez: Czarek

Dorsz smażony, ziemniaki, surówka.

Bardzo smaczna i zdrowa ryba,dorsz...

Filet z dorsza z blanszowanym szpinakiem na ryżu z warzywami

Dodane przez: Grzegorz Pittner

Filet z dorsza z blanszowanym szpinakiem...

Dzisiaj, przy tak upalnym dniu,...

Filet z dorsza po szlachecku

Dodane przez: RedakcjaPP

Filet z dorsza po szlachecku

Często przyrządzam na obiad ryby,...

Filet z dorsza w dojrzewającej szynce z sosem cytrynowo koperkowym

Dodane przez: Kuchnia Marty

Filet z dorsza w dojrzewającej szynce z sosem...

Filet z dorsza w dojrzewającej...

Rybka z ryżem ogórkowym.

Dodane przez: Konto nieaktywne

Filet z dorsza w ogórkowym ryżu

Rybka z ryżem ogórkowym.