Filet z dorsza w panierce

  • wyświetlono: 3601 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Uwielbiam ryby.Obowiązkowo dla musi być cytrynka. Taką często robi mój mąz :)

klaudia0318

Składniki

Filety z dorsza
4 łyżki mąki
2 łyżki bułki tartej
sol, pieprz,papryka slodka mielona
cytrynka
olej


Sposób przygotowania przepisu:

Filet z dorsza w panierce

  • 1. Filety myjemy,osuszamy.Solimy i pieprzymy. Odstawiamy na 30 min. Na patelni rozgrzewamy olej.
    Mąkę mieszamy z bułką tartą i doprawiamy papryką. Rybkę smażymy z obu stron ( najpierw od strony skory) Podajemy z cytrynką ;) Smacznego :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiadszkola_babciWigiliadorszfiletobiadryby

Komentarze

Podobne przepisy

Dorsz w orzechowej panierce

Dodane przez: zandero99

Dorsz w orzechowej panierce

Chrupiąca rybka w aromatycznej...

smażone filety śledziowe

Dodane przez: majka190382

FILET ŚLEDZIOWY W PANIERCE

Pyszne danie ze sledziem w roli...

diabelski filet w panierce z papryki

Dodane przez: klementynka

diabelski filet w panierce z papryki

Szybki i łatwy sposób na fileta...

image-0b8y3gu

Dodane przez: paulette17

Języki dorsza w panierce

Hm... o językach mogę napisać tyle,...

Filet z kurczaka w chrupiącej panierce

Dodane przez: JOANNA 55a

Filet z kurczaka w chrupiącej panierce

Moja rodzinka uwielbia tak przygotowany...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE