Smażony filet z dorsza, ziemniaki i mizeria

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smażony filet z dorsza podany z ziemniakami i mizerią z ogórków.

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • filet z dorsza 0,5 kg
    ziemniaki 8 szt.
    mąka pszenna do panierowania
    sól
    pieprz cytrynowy
    tłuszcz do smażenia
    mizeria z ogórków ze słoika
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Smażony filet z dorsza, ziemniaki i mizeria - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z dorsza solimy, pieprzymy, obtaczamy w mące i smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone kawałki fileta podajemy z ziemniakami i mizerią z ogórków.

    Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować