Ryba parowana pod kołderką z warzyw

0 (0 ocen)

  • 40 min

Smaczne i lekkie danie. Nawet mój syn nie grymasi że "znowu" ryba.

  • 40 min

Składniki:

  • 3 filety ryby ( u mnie była to flądra)
    1 duża papryka czerwona
    1 średnia cukinia
    1 średnia cebula
    3 duże liścia kapusty pekińskiej
    1/2 pęczka natki pietruszki
    sok z cytryny, sól, płatki czili,
    1-2 łyżki oliwy z oliwek

    kasza pęczak
    folia aluminiowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba parowana pod kołderką z warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryba parowana pod kołderką z warzyw 1. Wstawić w garnku osoloną wodę na kaszę. Kaszy gotujemy tyle ile mamy zamiar zjeść ( ja odmierzam kubek kaszy).
    Warzywa dokładnie umyć i pokroić (oprócz liści kapusty) na nieduże kawałki.
    doprawić szczyptą soli, odrobiną płatków czili i szczyptą rozmarynu. Polać oliwą i wymieszać.
  • Ryba parowana pod kołderką z warzyw 2. Z folii aluminiowej uformować "łódeczki", a następnie ułożyć w nich liście kapusty pek. ( ułatwią one bardzo przełożenie ryby na talerz).
    Na liściach układamy filety ryby i skrapiamy sokiem z cytryny.
  • Ryba parowana pod kołderką z warzyw 3. Przekładamy do naczynia w którym będą parowane.
    Wykładamy warzywa i parujemy ok. 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować