Ryba pod kołderką ze szpinaku z piekarnika

4.5 (172 ocen)

  • 30 min

Danie samo zdrowie:)

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na 4 porcje:
    4 filety z ryby np. dorsz, morszczuk, sola
    200g sera żółtego
    Papryka słodka w proszku
    Sól, pieprz cytrynowy

    Kołderka szpinakowa:
    300g mrożonego szpinaku
    150g sera topionego śmietankowego
    3 ząbki czosnku
    1 średnia cebula
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba pod kołderką ze szpinaku z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, ewentualnie oczyścić z ości. Oprószyć solą i pieprzem. Obsmażyć z obu stron na patelni. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, na wierzchu położyć szpinak, a całość posypać serem żółtym i papryką. Zapiekać w temperaturze 180 stopni przez ok. 10 – 15 minut.
  • 2.
    Kołderka szpinakowa: Szpinak rozmrozić, odcedzić z wody. Cebulę i czosnek drobno pokroić i zeszklić na maśle. Dołożyć do nich szpinak, podsmażyć. Następnie dodać pokrojony ser topiony. Całość mieszać do momentu, aż ser się roztopi. Doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować