Lekkie a jednocześnie pożywne danie jakim jest pieczona rybka ,możesz się nią zajadać nawet gdy dbasz o swoją linię,najlepiej smakuje z pieczonymi ziemniakami w ziołach.
40 min
Składniki:
4 filety limandy lub mintaja
1 jajko
4 łyżki bułki tartej
1 pęczek świeżego koperku
1 łyżeczka chrzanu ze słoiczka
1 łyżka sezamu
sok z cytryny
sól morska do smaku
pieprz biały do smaku
Ryba pod kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zamrożoną rybę ułożyć na tacce zostawić w lodówce do całkowitego rozmrożenia,nadmiar wody usunąć ręcznikiem papierowym,rybę skropić delikatnie sokiem z cytryny,posypać pieprzem białym i solą do smaku.
2.Jajko rozmącić w miseczce dodać bułkę tartą chrzan oraz drobniutko posiekany koperek i wymieszać .
3.Tak przygotowaną pastą nałożyć na wierzch ryby docisnąć ręką ,posypać sezamem,.Włożyć do nagrzanego do 180*c piekarnika i piec 25-30 minut.
Podawać gorące z pieczonymi w ziołach ziemniakami i dowolną surówką.
Komentarze