Ryba pod kołderką z pieczarek

5 (184 ocen)

  • 30 min

prosty i szybki przepis na dobrą rybę

  • 30 min

Składniki:

  • filety mintaja 3 szt
    120 g pieczarek
    1 cebula
    sok z cytryny
    przyprawa do ryb
    sól
    pieprz
    jajko
    mąka
    tarta bułka
    żółty ser
    natka pietruszki
    ugotowane ziemniaki
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba pod kołderką z pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ryba 1. Filety skropić sokiem z cytryny , Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i przysmażyć na odrobinie oleju, odparować. 2 łyżki mąki wymieszać ze szczyptą soli i łyżeczką przyprawy do ryb.
    Jajko rozmącić na talerzu. Ryby panierować w mące jajku i bułce, usmażyć po przewróceniu na drugą stronę rozłożyć równomiernie przysmażone pieczarki i posypać żółtym serem.
  • ryba 2. Kiedy ser zaczyna się rozpuszczać nakładać porcje na talerz, posypać natką pietruszki, podawać z ziemniakami z wody posypanymi obficie koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować