Rozmarynowy sandacz duszony w śmietanie z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pora pokroić w cienkie paseczki, marchew
i pietruszkę zetrzeć na tarce na dużych oczkach
W garnku rozpuścić masło, ciasno ułożyć na dnie pokrojone na porcje filety rybne mocno oprószone z każdej strony rozmarynem.
Przysypać je warstwą pora, marchwi, pietruszki i szpinaku,dodać zielone strąki fasoli. przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Na wierzchu rozsmarować śmietanę . Gotować na małym ogniu pod przykryciem . Śmietana spłynie na spód, łącząc się z warzywami i tworząc aromatyczny sos. Pod koniec duszenia dodać łyżkę drobno posiekanej świeżej natki pietruszki.
Całość dusić do miękkości warzyw przez około 20 minut.
Smacznego:)
Porady
w załacznikach sa zdjecia o mniejszej o o wiekszej rodzielczosci- do wyboru.
Komentarze