Rozmarynowy sandacz duszony w śmietanie z warzywami

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

smaczne danie obiadowe -ryba duszona w smietanie z marchewka i szpinakiem, porem i pietruszką-przepysznie-polecam

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • 4 filety sandacza
    1 średni por biała część
    3 marchewki
    kilka kulek zamrożonego szpinaku
    garść zielonych strąków fasoli
    kawałek korzenia pietruszki
    natka pieruszki drobno posiekana
    5 łyżek masła
    1 małe opakowanie kwaśnej śmietany
    rozmaryn do oprószenia ryby
    sól
    pieprz świeżo zmielony
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Rozmarynowy sandacz duszony w śmietanie z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora pokroić w cienkie paseczki, marchew
    i pietruszkę zetrzeć na tarce na dużych oczkach
    W garnku rozpuścić masło, ciasno ułożyć na dnie pokrojone na porcje filety rybne mocno oprószone z każdej strony rozmarynem.
    Przysypać je warstwą pora, marchwi, pietruszki i szpinaku,dodać zielone strąki fasoli. przyprawić do smaku solą i pieprzem.
    Na wierzchu rozsmarować śmietanę . Gotować na małym ogniu pod przykryciem . Śmietana spłynie na spód, łącząc się z warzywami i tworząc aromatyczny sos. Pod koniec duszenia dodać łyżkę drobno posiekanej świeżej natki pietruszki.
    Całość dusić do miękkości warzyw przez około 20 minut.
    Smacznego:)

Porady

w załacznikach sa zdjecia o mniejszej o o wiekszej rodzielczosci- do wyboru.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Ryby Szpinak Sandacz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować