Różki czekoladowe z kremem.

4 (1 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Średni

Czekolada smakuje bosko i jest afrodyzjakiem dlatego nie opierajcie się jej. Czekoladowych deserów nie może zabraknąć na Walentynki i karnawał

  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • - czekolada (gorzka lub deserowa): 200 gramów
    - kremowy twarożek: 350 gramów
    - kremówka (gęsta): 3 łyżki
    - brandy: 2 łyżki
    - cukier puder: 2 łyżki
    - skorka z cytryny (drobno posiekana): 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery

Różki czekoladowe z kremem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z papieru do pieczenia wyciąć 8 krążków o średnicy 15cm. Uformować z nich rożki i skleić bok każdego taśmą samoprzylepną.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wystudzić. Łyżką nałożyć po trochu płynnej czekolady do rożków ,obracając nimi tak,żeby równą warstwa pokryła ścianki. Włożyć na 2 minuty do zamrażalnika.
  • 2. Krem: W miseczce utrzeć twarożek ze śmietaną ,brandy,cukrem pudrem,połączyć na koniec dodać startą skórkę cytrynową i
    jeszcze raz połączyć. Krem przełożyć do szprycy i wcisnąć go do rożków. Delikatnie zdjąć papier.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Walentynki Impreza Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować