Krupnik, ulubiona zupa z dzieciństwa, która często gości na naszych stołach, zwłaszcza zimą.
Fantastycznie rozgrzewa, syci, cudownie pachnie.
Mój krupnik to przede wszystkim duża dawka jarzyn.
Smaku i aromatu dodaje wędzony boczek i zrumieniona cebulka.
0 (0 ocen)
Porady
Do wywaru możemy użyć ulubionego kawałka mięsa czy części z kurczaka. Możemy też wykorzystać rosół i na nim zrobić krupnik. Jeżeli nie mamy mięsa, możemy użyć masła i na nim podsmażyć cebulkę i warzywa starte na tarle. Takie warzywa fajnie przejdą smakiem tłuszczu i dodadzą walorów smakowych zupie. Zamiast krojenia warzyw , możemy je zetrzeć na tarle i tym sposobem skrócić czas ich gotowania. Dla fanów kwaśnych zup, polecam dodać zalewy z domowych ogórków kiszonych . Smakuje wyśmienicie .
Komentarze