Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki ze schabu z pieczarkami, pasujące niemal z każdym dodatkiem.
30 min
Dla 9 osób
Łatwy
Składniki:
• 1 kg schabu
• 1szt. cebuli
• 20 dag pieczarek
• 1 szt. papryki czerwonej
• 130 g serka topionego w plastrach
• 2 szt. jajek
• Bułka tarta do panierki
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
Świąteczne roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso kroisz w plastry, rozbijasz, doprawiasz solą oraz pieprzem.
Cebule obierasz, drobno kroisz, smażysz na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajesz drobno pokrojone pieczarki, umytą, oczyszczoną z nasion, drobno pokrojoną paprykę. Doprawiasz pieprzem oraz solą i smażysz około 10 minut.
2.Na każdy kawałku mięsa układasz po plasterku sera topionego, po łyżce farszu grzybowego.
3.Mięso zwijasz w roladki, panierujesz po kolei w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
Roladki smażysz na rozgrzanym oleju z każdej strony.
4.Roladki gotowe, podajesz z ziemniakami oraz buraczkami.
Smacznego
Komentarze