• 30 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki ze schabu z pieczarkami, pasujące niemal z każdym dodatkiem.

  • 30 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg schabu
    • 1szt. cebuli
    • 20 dag pieczarek
    • 1 szt. papryki czerwonej
    • 130 g serka topionego w plastrach
    • 2 szt. jajek
    • Bułka tarta do panierki
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Roladki schabowe

Świąteczne roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz 1. Mięso kroisz w plastry, rozbijasz, doprawiasz solą oraz pieprzem.
    Cebule obierasz, drobno kroisz, smażysz na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajesz drobno pokrojone pieczarki, umytą, oczyszczoną z nasion, drobno pokrojoną paprykę. Doprawiasz pieprzem oraz solą i smażysz około 10 minut.
  • farsz 2. Na każdy kawałku mięsa układasz po plasterku sera topionego, po łyżce farszu grzybowego.
  • roladki 3. Mięso zwijasz w roladki, panierujesz po kolei w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
    Roladki smażysz na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  • roladki 4. Roladki gotowe, podajesz z ziemniakami oraz buraczkami.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Grzyby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować