Roladki z marchewką i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Schab można przygotować na różne sposoby, ja polecam roladki z pysznym nadzieniem warzywno grzybowym. Tak przygotowane smakują dosłownie każdemu.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg schabu wieprzowego
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 duża marchew
    • 20 dag pieczarek
    • Olej do smażenia
    • 2 jajka
    • Bułka tarta do panierki
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Roladki schabowe

Roladki z marchewką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa 1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
    Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju.
    Do warzyw dodaję drobno pokrojone pieczarki. Grzyby doprawiam pieprzem oraz solą.
    Marchew obieram, myję, ścieram na tarce o dużych oczkach, następnie przekładam do grzybów i smażę około 10 minut.
  • farsz 2. Tak przygotowany farsz nakładam na każdy kawałek mięsa.
  • roladki 3. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej w roztrzepanych widelcem jajkach i ponownie w bułce tartej.
    Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  • roladki 4. Gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Grzyby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować