Roladki z marynowanymi pieczarkami

3.5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki drobiowe z pieczarkami marynowanymi, pasujące niemal z każdym dodatkiem.

  • 30 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg schabu
    • 420 g pieczarek marynowanych
    • 180 g serka topionego ze szczypiorkiem
    • ½ pęczka szczypiorku
    • 2 jajka całe
    • Olej do smażenia
    • Bułka tarta do panierki
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

3.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Roladki

Roladki z marynowanymi pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz 1. Mięso kroisz w plastry, rozbijasz, doprawiasz pieprzem oraz solą.
    Pieczarki kroisz w drobno, szczypiorek siekasz. Szczypiorek z pieczarkami łączysz ze serkami i rozkładasz na każdym kawałku mięsa.
  • roladki 2. Mięso zwijasz w roladki, panierujesz w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
    Roladki smażysz z każdej strony na rozgrzanym oleju.
  • roladki 3. Roladki gotowe, podajesz z ziemniakami i surówką
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować