Roladki z indyka nadziewane szaszłykami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Prowadzimy z mężem gospodarstwo rolne. Mamy 2 dzieci – Alicję i Adriana. Pomagają nam rodzice. Na co dzień gotowaniem zajmuje się mama, natomiast do mnie należy przyrządzanie dań na specjalne okazje.

Składniki:

  • ● ok. 1-kg filet z indyka
    ● czerwona i żółta papryka
    ● 5 dag masła
    ● mały słoik marynowanych pieczarek
    ● mały słoik ogórków konserwowych
    ● 15 dag wędzonego boczku
    ● sól, pieprz
    ● 3 łyżki majonezu
    ● 1-2 łyżki keczupu
    ● główka czosnku
    ● 2 jajka
    ● bułka tarta
    ● przyprawa delikat czerwony
    ● olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki z indyka nadziewane szaszłykami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w plastry. Lekko rozbijamy. Oprószamy z obu stron pieprzem i solą. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. 1/4 odkładamy, resztą smarujemy plastry mięsa z jednej strony.
  • 2. Papryki myjemy i osuszamy. Przekrawamy na pół, usuwamy gniazda nasienne. Miąższ kroimy w dużą kostkę. Ogórki kroimy w grube plastry, a boczek
    w dużą kostkę. Na patyki do szaszłyków nadziewamy na przemian kawałki papryki, ogórka, boczku i pieczarki. Szaszłyki obtaczamy w przyprawie i podsmażamy na rozgrzanym oleju.
  • Roladki z indyka nadziewane szaszłykami 3. Na każdym kotlecie układamy po szaszłyku, obkładamy kawałkami masła i zwijamy w roladki. Obtaczamy w rozkłóconych jajkach i bułce. Smażymy na oleju. Patyki wyjmujemy.
  • 4. Majonez mieszamy z keczupem i resztą czosnku. Dopra-
    wiamy solą i pieprzem. Roladki przekrawamy wzdłuż na pół. Podajemy z sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Filet z indyka Papryka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować