ROLADKI SCHABOWE NADZIEWANE WARZYWAMI

4.49 (157 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

schab nadziewany cukinią,papryką i porem

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 porcje schabu bez kości

    sól, pieprz

    2 ząbki czosnku

    jajko

    bułka tarta do panierowania

    farsz:
    1 mała cukinia
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 pora
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (157 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki schabowe nadziewane warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porcje schabu rozbijamy dość cienko na kotlety. Posypujemy solą i pieprzem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę.

    Przygotowujemy

    farsz:

    Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach, pora kroimy w pióra, a paprykę w drobną kostkę. Wszystkie składniki podsmażamy na oliwie zaczynając od papryki,a kiedy ta zmięknie dodajemy cukinię i pora. Farsz doprawiamy solą i pieprzem.

    Farsz nakładamy na kotlety schabowe, które zawijamy, a następnie moczymy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej. Smażymy najlepiej na smalcu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Papryka Por Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować