Roladki z indyka na parze

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Delikatne i soczyste mięsko z indyka otulone w nadzienie pieczarkowe z serem żółtym i czosnkiem, idealne danie na uroczysty rodzinny obiad, gwarantuję że nikt im się nie oprze!

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety z indyka
    6 pieczarek
    4 plastry żółtego sera
    1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
    pieprz

    folia aluminiowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z indyka na parze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rozbijanie mięsa 1. Mięso myjemy, delikatnie rozbijamy na płaty, oprószamy pieprzem
  • farsz 2. Pieczarki z serem ścieramy na tarce na dużych oczkach, wsypujemy czosnek, mieszamy
  • zwijanie roladek 3. Na mięsie rozkładamy farsz i zwijamy ciasno roladki, na foli aluminiowej kładziemy roladkę, posypujemy pieprzem i zwijamy ciasno, zwijając końce foli
  • zwinięta roladka w folii 4. Garnek z wodą zagotowujemy i na wrzątek delikatnie wrzucamy mięsko w foli, gotujemy ok 20 minut
  • 5. Następnie mięso wyciągamy, odwijamy z folii i podajemy!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować