Nadziewane roladki schabowe

4.5 (191 ocen)

Idealne na świąteczny obiad!

Składniki:

  • 5 plastrów schabu
    5 plastrów sera żółtego
    1 większy ogórek kiszony
    5 plastrów boczku gotowanego
    Tłuszcz do smażenia
    Sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Nadziewane roladki schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rozbijanie mięsa 1. Schab rozbić, osolić i posypać pieprzem.
  • nadziewanie roladek 2. Na każdym płacie schabu ułożyć po plasterku boczku, sera żółtego i kawałek ogórka kiszonego.
  • roladki 3. Zwinąć roladki.
  • smażenie 4. Roladki układać na rozgrzanym tłuszczu, zwinięciem do spodu, aby roladki się nie rozpadły, obsmażyć z każdej strony na złoty kolor. Podlać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości. Od czasu do czasu w razie konieczności podlewać wodą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować